Film'in Hikayesi

Aşçılık tutkusu nedeniyle ailesi tarafından bile dışlanan Remy, bir kaza sonucu kendisini aşıklar ve ışıklar kenti Paris`in altındaki kanalizasyonlarda bulur. Şans eseri düştüğü yer, artık yaşamayan ünlü Fransız aşçı Auguste Gusteau`nun birbirinden güzel yemekleri sayesinde ünlenmiş olan ve dünyanın en ünlü yemek eleştirmenlerinin müdavimi olduğu bir Fransız restoranının tam altıdır.

Aşçı olma tutkusuyla yanıp tutuşan küçük Remy, tam hayalindeki yere düşmüştür. Eşsiz bir Fransız restoranının mutfağındaki hoşlanılmayan, hatta kesinlikle istenmeyen bir misafir olmanın getirdiği tehlikelere rağmen aşçı olma arzusu; onun Paris`in yemek dünyasını tepe taklak eden inanılmaz bir mücadele başlatmasına yol açar.

Hayallerini gerçeğe çevirmek veya bir fare olarak tüm yaşamını geçireceği eski hayatına dönmek arasında zor bir tercih yapmak durumunda olan Remy, arkadaşlık ve aile hakkında tüm gerçekleri öğrenirken sadece kendisi olması gerektiğini de anlayacaktır...

"Kayıp Balık Nemo", "İnanılmaz Aile" ve "Arabalar" gibi animasyon harikası filmlerin yaratıcısı Pixar`dan, günün birinde büyük bir aşçı olma hayalleri kuran Remy adlı Fransız faresinin öyküsünü anlatan yepyeni bir animasyon. Oscar ödüllü Brad Bird`ün yazıp yönettiği "Ratatuy"un seslendirme kadrosunda Patton Oswalt, Brian Dennehy, Brad Garrett, Janeane Garofalo, Peter Sohn, Lou Romano ve Ian Holm bulunuyor. Filmin yardımcı yönetmeni ise Oscar ödüllü Jan Pinkava.

Film Fragmanı: Ratatuy(Orijinal) Film Fragmanı için tıklayınız...

18 Aralık 2007 Salı

Karakterler ve Seslendirenler

Karakterler
Seslendirenler
Remy Patton Oswalt
Linguini Lou Romano
Colette Janeane Garafalo
Skinner Ian Holm
Emile Peter Sohn
Django Brian Dennehy
Auguste Gusteau Brad Garrett
Antono Ego Peter O'Toole

Hiç yorum yok: